Drugi rođendan našeg kluba!

Ragbi klub Šibenik u petak 12. srpnja slavi pune dvije godine postojanja.

Iako smo krenuli samo s jednom loptom i bez ikakvog znanja o ragbiju osim onog što smo vidjeli na youtubu, i iako su nam skeptici govorili da nećemo dočekati jesen, ipak smo se uspjeli održati pune dvije godine i formirali smo jedan zdrav i uspješan sportski kolektiv. Naš klub trenutno broji oko četrdeset članova, među kojima je 20-ak seniora koji se uspješno natječu u Prvenstvu Dalmacije. Što se tiče budućnosti kluba, tu je desetak igrača mlađih od 18 godina koji obećavaju i na kojima će se temeljiti šibenski ragbi za nekoliko godina. Nakon uspješne prezentacije na Sajmu sportova u Šibeniku, sve je više upita od strane roditelja da upišu djecu na ragbi, tako da ćemo uskoro pokrenuti školu ragbija jer imamo i dvojicu mladih trenera koji su položili ispite za rad s mladima. Do trećeg rođendana imat ćemo sigurno još jednog ili dvojicu trenera, a školovat ćemo i suce i delegate. Novost u klubu je što se spontano počela formirati i ženska ekipa. Trenutno 3-4 cure dolaze na treninge i ove jeseni vjerojatno će se oformiti i ženska ragbi ekipa. Odlično surađujemo s drugim dalmatinskim klubovima pa tako naši mladi igrači dobijaju priliku da igraju za juniorsku ekipu Sinja i tu igraju vrlo bitne uloge. Tako su Martinović i Bukić u prošloj sezoni osvojili juniorski Kup Hrvatske, a Bukić je bio jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Hrvatske koja je bila druga na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Još je nekoliko mladih igrača koji će se kaliti u Sinju dok ne formiramo našu juniorsku ekipu. Što se tiče suradnje s drugim sredinama, RK Nada nam pomaže organizacijski, a s RK Atletiko FilipJakov ćemo zajednički sudjelovati u novoformiranoj regionalnoj ragbi ligi "Jadran" koja počinje ovu jesen i u kojoj će igrati još sedam ekipa iz Dalmacije, BiH i Crne Gore. Da bi lakše podnijeli i financijski i igrački teret formirat ćemo zajedničku ekipu koja će predstavljati Sjevernu Dalmaciju u regiji.

Kao i svakom klubu u Šibeniku problem su nam financije. Do sada nismo nailazili na razumjevanje gradskih struktura pa smo se uglavnom financirali novcem igrača i uprave i ponekom donacijom šibenskih poduzeća. Nadamo se da će se to uskoro promijeniti i da će potencijalni sponzori uvidjeti da se radi o sportu u koji se malo ulaže a dosta se vraća.

Nakon što proslavimo rođendan već sljedeći vikend imamo prve ljetne aktivnosti, a to je nastup na turniru ragbija na pijesku u Pločama. Sredinom kolovoza nastavljamo s pripremama za novu sezonu za koju se nadamo da će biti uspješna kao prošla.