Pripreme za novu sezonu

Nekoliko važnih promjena dogodilo se ovog ljeta u RK Šibenik pa krenimo redom.

Na svečanoj sjednici i večeri u povodu drugog rođendana kluba i službeno je dosadašnji trener Nikica Carrara dužnost prepustio mlađem treneru. Trenersku zviždaljku preuzeo je 28-godišnji Milan Mazalin, dosadašnji igrač i kapetan seniorske ekipe. S obzirom da je protekle dvije sezone bio vođa na terenu i da je u međuvremenu položio IRB tečaj za trenera do 18 godina sigurni smo da je ovo dobar potez za naš klub. Mazalin će u novoj sezoni biti igrač i trener, a vjerujemo da će nastaviti s obrazovanjem za trenera na nekoj višoj razini.

Što se tiče igračkog kadra i tu imamo nekih važnih promjena a sigurno je najvažnija i najatraktivnija vijest o pojačanju Šibenika iz daleke Australije. U naš grad su dolazili košarkaši iz SAD-a, nogometaši iz Kameruna i razni sportaši iz Europe ali naše pojačanje je doslovno s druge strane svijeta. Radi se o Anthonyu Burazeru, 19-godišnjaku iz Sydneya, podrijetlom iz Boraje. Anthony je rođen i odrastao u Australiji i došao je na nekoliko mjeseci u Hrvatsku, i već prije dolaska izrazio je želju da trenira i igra u Šibeniku. U Australiji je prvo počeo igrati Rugby League a onda se prebacio na Rugby Union (verzija koja se igra u Hrvatskoj) gdje je kao junior igrao za reprezentaciju Novog Južnog Walesa. Već na prvim treninzima pokazao da je odličan igrač i da ćemo ovu jesen imati pravo pojačanje. Zanimljivost je da će Anthony u Šibeniku igrati poziciju prvog centra gdje će zamijeniti svog rođaka Matu Martinovića koji zbog školovanja karijeru nastavlja u zagrebačkoj Mladosti.

To su glavne vijesti što se tiče transfera, a ovog ljeta također smo dobili i 4-5 novih igrača, iz Šibenika i okolice koji su odlučili okušati se u ovoj igri i koji su dosta perspektivni.

Nova sezona počinje u 9. mjesecu. Ove jeseni i dalje ćemo igrati Prvenstvo Dalmacije, velik broj prijateljskih utakmica i pripremati se za 2014. godinu kad se uvodi novi sustav natjecanja na državnoj razini i gdje će biti formirane jedinstvena 1. liga i 2. liga jug i sjever. Do onda nastavljamo s upornim treninzima (ponedjeljak, srijeda i petak u 18 h) i širenjem ragbija na svim razinama.

na slici: predsjednik kluba Frane Koštan i dopredsjednik Ivo Špec s pojačanjem Anthonyem Burazerom