Završeno Prvenstvo Dalmacije za 2013. godinu

Jučer je posljednjim, četvrtim kolom, završeno Prvenstvo Dalmacije za 2013. godinu. Iako se već prije znalo da je i drugu godinu za redom prvak RK Sinj velika borba vodila se jučer za drugo mjesto. Šibenik, Ploče i Atletiko FilipJakov su u zadnje kolo ušli s jednakim brojem bodova ali je naša ekipa najbolje prošla u jučerašnjem raspletu i na kraju smo zauzeli drugo mjesto u ovogodišnjem natjecanju. Velik je to uspjeh za naš mladi klub ali je ujedno i korak naprijed s obzirom da smo u prošloj sezoni završili na trećem mjestu. Realno u ovom trenutku i ne možemo ostvariti bolji rezultat s obzirom da je Sinj druga ekipa po snazi u Hvatskoj pa je samim tim i najbolji u ovom natjecanju. Evo kako je to izgledalo jučer u Sinju.

U prvoj utakmici igrali su Sinj i Ploče. Sinjani su se zagrijali i pobjedili Ploče s 12:0 te prepustili teren ragbijašima Šibenika i Atletika. Naši su momci od početka krenuli žestoko i već u prvom dijelu napravili prednost koju Atletiko nije mogao stići. Šibenik je već nakon 5 minuta igre poveo zgoditkom Nanuta, a vrlo brzo prednost povećava još jedan igrač iz prve linije Buva. Oba zgoditka pretvara Bukić i s 14:0 Šibenik kreće igrati preko bržih igrača iz linije. Do kraja poluvremena sjajnim prodorom prednost povećava pojačanje iz Australije Anthony Burazer. U drugom poluvremenu trener-igrač Mazalin uvodi nekoliko mlađih igrača koji još nemaju iskustva u ovakvim utakmicama i Atletiko to koristi te postiže 2 zgoditka i smanjuje rezultat na 21:12. Da ne bi bilo neizvjesnosti pobrinuo se po mnogima najbolji igrač Šibenika jučer, Martinović zgoditkom za konačnih 26:12.

Niti 5 minuta nakon te utakmice igralo se finale protiv Sinja. Neupitna kvaliteta Sinjana, umor naših igrača i ozljeda Buve rezultirali su uvjerljivom pobjedom Sinja 28:0. U utakmici za 3 mjesto Ploče su pobjedile Atletiko 26:5.

Za Šibenik su jučer igrali: Buva, Nanut, Bracanović, Hrga, Špec, Mazalin, Bukić, Huljev, Burazer, Ercegović, Munjiza, Martinović, Tabula, Periša, Bulat, Višnjić.

Za 2013. smo završili prvenstveno natjecanje. Kroz ovu jesen imat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica a novo Prvenstvo Dalmacije se igra na proljeće 2014. kroz nova četiri turnira. Čitava ova sezona je predviđena i za nas i za druge klubove kao priprema za sezonu 2014/15 kad će se na državnoj razini formirati prva i dvije druge lige ovisno o rezultatima klubova u ovoj sezoni. Naš cilj je pripremiti što veći broj igrača za to natjecanje i dobit podršku sponzora i lokalne zajednice da Šibenik ima jedan stabilan i uspješan klub u sportu koji ipak nije toliko skup, ali je cijenjen u svijetu a sve više i u Hrvatskoj.

Konačna tablica Prvenstva Dalmacije

1. Sinj        24

2. Šibenik   14

3. Ploče     14

4. Atletiko  12

foto Pjerinko Dinarina-Šimić