Najava Prvenstva Dalmacije

U nedjelju, 30.ožujka počinje nova sezona Prvenstva Dalmacije. Vrlo vjerojatno se radi i o posljednjoj sezoni ovog natjecanja koje je krenulo 2011. godine kao natjecanje pod Dalmatinskim ragbi savezom s ciljem razvoja novoosnovanih klubova. Razlog je taj što će na jesen krenuti Druga Hrvatska liga i svi klubovi koji trenutno igraju PD na jesen će igrati Drugu Hrvatsku ligu - jug. Ovu treću sezonu igrat će tri kluba: Atletiko Filipjakov, Ploče i Šibenik. Radi se o tri ekipe podjednake kvalitete i sigurno je da će sve utakmice biti zanimljive i neizvjesne i da će biti velika borba. I ove godine se igra po principu turnira, svatko sa svakim. Prvi turnir se igra već ove nedjelje a domaćin je Šibenik, na igralištu u Mandalini , s početkom u 15h.

Ambicije Šibenika rastu proporcionalno dosadašnjim uspjesima. Prvu sezonu smo završili na trećem mjestu, sljedeću sezonu na drugom a ove godine ćemo nastojati doći do prvog mjesta što bi nam bio veliki uspjeh i motiv. To neće biti nimalo lako jer kako smo već rekli sve tri ekipe su jednako kvalitetne. Iako smo prošlu jesen imali malu igračku krizu jer nam je dosta igrača otišlo na razne strane pa nismo puno ni igrali, uspjeli smo se konsolidirati i posložiti i igrački i organizacijski tako da smatramo da smo sad još jači nego prije. Cilj svega ovoga je nastup u Drugoj ligi od jeseni i u Hrvatskom ragbijaškom kupu čime prelazimo u jedan ozbiljniji natjecateljski nivo, a paralelno pokušavamo i formirati mlađe selekcije te tako ulagati u budućnost kluba.

U nedjelju ćemo dati sve od sebe da pobjedimo, a sigurni smo da će biti ugodna atmosfera i druženje za sve igrače i posjetitelje turnira. Nadamo se da će Šibenčani doći, podržati nas i upoznati se malo s ragbijem.