Ugodno ragbijaško poslijepodne

Danas smo pokazali zašto smo već skoro tri godine zaluđeni ragbijem i zašto ta strast i dalje ne popušta. Prvo kolo ovogodišnjeg Prvenstva Dalmacije ponudilo je tri iznimno zanimljive utakmice između tri ravnopravna suparnika. Pred više od sto (za ovu razinu ragbija u Hrvatskoj solidna brojka) gledatelja u Mandalini, sve što znaju pokazali su domaćin Šibenik te Atletiko iz Sv.Filip i Jakova i Ploče.

Prva utakmica između Atletika i Ploča je bila jako neizvjesna i zanimljiva. Sve do druge polovice drugog poluvremena Pločani su vodili 3:0 da bi se onda obrane malo otvorile te s po jednim zgoditkom obe ekipe završava tijesno 8:7 za Ploče.

Šibenik dolazi svješ na teren i željan pobjede odmah kreće žestoko. Postižemo dva zgoditka koja sudac poništava da bi Poljak konačno poveo s 5:0 a Bukić dodatno pretvorio. Uz još jednu kaznu završavamo prvi dio s 10:0. U drugom dijelu nakon odlično izvedene brze kazne prednost zgoditkom povećava Nanut a Bukić pretvara za konačnih 17:0. Možda i najbolju akciju na čitavom današnjem turniru suci poništavaju jer su smatrali da zgoditak Karla Pulića nije regularan. Dojam je da je zgoditak bio čist ali nitko se nije žalio kad je rezultat otišao uvjerljivo na našu stranu.

Treća utakmica dana je odlučivala o ukupnom pobjedniku 1. kola i bila je neizvjesna sve do dvije minute prije kraja. Naime, Šibenik je poveo odličnim prodorom Ercegovića i dugo držao tu prednost. Pločani su smanjili na 7:5 i taj rezultat je stajao sve do 37. minute kad su igrači Ploča iskoristili jednu grešku u našoj obrani i došli do pobjede. Tako je ova borba između dvije potpuno ravnopravne ekipe završila u njihovu korist.

Osim odlične publike koja je podržavala svaki dobar potez današnji turnir su pratili i uglednici hrvatskog ragbija. Tako su se na tribinama našli i tajnk HRS-a Holjevac, Predsjednik DRS-a Cvitanović te izbornik Hrvatske ragbijaške reprezentacije Milan Yelavich iz Novog Zelanda. Svi su redom pohvalili organizaciju turnira te su zadovoljni razinom igre u prvenstvu Dalmacije koja je ove godine znatno viša nego do sada.


Što se tiče igre Šibenika, najveći problem je pripremljenost igrača i loša kondicija. Da bi postigli bolji rezultat u sljedećem kolu kroz sljedećih par tjedana se mora malo ozbiljnije raditi na tome.

Za Šibenik su igrali: Buva, Nanut(5),Vučemilo, Koštan, Poljak(5), Vrandečić, Bracanović, Mazalin, Pulić, Bukić(9), Erceg, Ercegović(5), Delija, Huljev, Šolto, Periša, Hrga, Špec, Efendić

rezultati: Ploče - Atletiko 8:7

             Atletiko - Šibenik 0:17

             Šibenik - Ploče 7:12