RK Šibenik u Drugoj hrvatskoj ligi - jug

Dočekali smo i to da nakon tri sezone Prvenstva Dalmacije napokon igramo natjecanje na državnoj razini. U prvoj utakmici u Mandalinu nam dolaze stari rivali, ragbi klub Ploče.

U ovu sezonu ušli smo u šarolikom sastavu gdje nema više starijih standardnih igrača Špeca i Vrandečića ali su tu neki novi mladi momci koji će ih uskoro dostojno zamijeniti. Šibenik se pojačao i s nekoliko igrača koji su prešli iz susjednih klubova Atletiko i Sinj tako da se stvorila jedna nova momčad koja nema puno zajedničkih utakmica, ali koja će sasvim sigurno dobro izgledati na terenu i neće dozvoliti pobjedu nikomu, pogotovo ne u Mandalini.

Bit će to jedna od najvažnijih utakmica u 2014. i posljednja na domaćem terenu gdje moramo pobjediti i to ako je moguće s boljom razlikom da bi na uzvratni okršaj u Ploče išli s većim izgledima. Pobjednik 2. lige-jug u kojoj uz Šibenik i Ploče sudjeluje i momčad Nada II, na proljeće će razigravati s pobjednikom 2. lige sjever, najvjerojatnije Lokomotivom iz Zagreba za ukupnog pobjednika 2. lige.

Pozivamo sve zainteresirane Šibenčane i Šibenčanke da dođu u nedjelju u 14 h podržati našu ekipu. Neka dovedu i djecu te ih upišu u školu ragbija koju smo pokrenuli.